Enduro v poločase

V motocyklovém sportu ENDURO se nám přehoupl pomyslný poločas. Hamerský automotoklub si letos vyšlápl do nejvyšších soutěží a to hned 3x. V mezinárodním mistrovstí ČR (takzvaný velký mistrák) nás zastupují hned 3 jezdci. V kategorii Enduro 1 (do 250 cm3) je to Vojtěch Křiva a Oldřich Sedlák ml., v kategorii Veterán 50 je to Jiří Pařízek.

Během léta jezdci absolvovali závody ve Šternberku, Liberci, Trnávce, Dolním Hradišti, Vysoké Peci, Úterý, Mšenu, Šumperku, Zlatých Horách a v Benešově. Zejména oba mladší jezdci si zvykají na tvrdší podmínky a konkurenci v nejvyšší soutěži. Po zatím posledním závodu v Benešově, je zkušený Jiří Pařízek v průběžném pořadí seriálu CAMS Enduro sprint v kategorii MČR I VETERÁN 50 na krásném 4. místě, Oldřich Sedlák v kategorii MČR I E1 na 7. místě. Vojtěchu Křivovi se zase nejvíce dařilo v seriálu ACČR – MMČR Enduro, kategorie E1 a po závodu v Šumperku je na celkově 7. místě.

V nejvyšší soutěží by se naši jezdci samozřejmě neobešli bez zabezpečovacího týmu. A tak jsou vděční, že jim při závodech pomáhají zkušení kolegové. Všichni pak máme velkou radost, že nám opět jezdí pomáhat i jeden z  nejzkušenějších zakladatelů motoristického sportu v Hamrech – pan Bohuslav Kybek.

Do konce sezóny nás ještě čeká několik závodů. Nejtěžší pak podnik zařazený do seriálu mistrovství světa, který se jede ve dnech 13.-15. září v Uhlířských Janovicích. To bude jistě velká podívaná, na kterou jsou samozřejmě všichni příznivci endura srdečně zváni.

Oldřich Sedlák st.

Related Posts

Facebook