Prázdninové zhodnocení činnosti trialu AMK

Každý rok jsou prázdniny určitým předělem v chodu AMK Hamry  a nejinak je tomu i letos.  Od května se udála  spousta věcí, jezdci kromě reprezentantů odpočívají a tak je čas na malé zhodnocení.

Po dvojzávodě v Olomouci, o kterém jsme Vás již informovali, jsme  v červnu  absolvovali  pouze tři závody. Dva z nich ve středních Čechách v okolí Říčan. V obci  Tehov proběhl druhý český závod kategorie C1,  kde se daly získat body do světového žebříčku UCI. Mezinárodní obsazení zde bylo na vysoké úrovni. Světová legenda Benito Ros, Ion Areitio,  vycházející hvězda Alejandro Montalvo ze Španělska, nebo Václav Kolář z ČR. Všechna tato jména se však musela sklonit před uměním teprve 17ti letého Charlieho Rollse z Anglie, který závody v kategorii Elite bez respektu k velkým jménům  vyhrál. Nám opět udělala velkou radost Bety Pečínková. Ve finálové jízdě porazila kamarádku Eriku Hlavatou ze Slovenska a připsala si tak další důležité body do světového měření sil. V dětských kategoriích se zúčastnil Váša Pečínka a stejné obsazení bylo i druhý den v nedalekém trial parku ve Sklence.  Tam se uskutečnil třetí ze závodů Youth Games ČR a do začátku prázdnin nám zbýval již jenom závod ve Veselí nad Moravou a to pod záštitou federace BIU.  Petr Mokrý na jihu Moravy  vyhrál juniory a tak mohly prázdniny spokojeně začít.

Spokojeně, nikoliv však v klidu. Naši nejstarší jezdci, Petr Mokrý a Bety Pečínková jsou účastníky Světového poháru UCI, a hned první prázdninový víkend je čekaly závody v rakouském Salzburgu. Petr se v obrovské konkurenci ještě trošku hledá, Bety se vyzávodila do nadějné  formy, a její postup do finále z druhého místa nám dával veliké naděje. Nakonec z toho v nedělním závodě byla nepopulární bramborová příčka, ale každý závod na této úrovni se počítá a sezona nekončí! A hned na další týden jsme si připravili dostatek  práce i pro zbytek klubu. V sobotu 13. 7. se v Hamrech uskutečnil závod Youth Games, kterého se všichni aktivní jezdci AMK s chutí zúčastnili.  A  hned od neděle navazující soustředění a Trial kemp  s pořadovým číslem 12.  Tuto možnost naučit se novým dovednostem využilo víc než 30 jezdců a jejich doprovodů.  Mnozí z nich svoji přípravu zhodnotili na  Světových hrách mládeže v Polsku.  Všem pořadatelům, pomocníkům a sympatizantům tohoto našeho prázdninového snažení patří obrovský dík. DĚKUJEME!

Nedá mi to nezmínit závody v Polsku trošku podrobněji.  Ač tentokrát neměly Hamry v mládežnické  reprezentaci žádného zástupce, na vzniku systému závodů, tréninků a přípravy závodníků měl velký podíl Míra Křiva společně s celým hamerským klubem. Letošní  úspěch  jen potvrzuje správnost nastavených postupů. Do polských Wadovic se přihlásilo 156 jezdců z celého světa. V  semifinále z naší 18ti členné reprezentace do finálových jízd  postoupilo 15 dětí.  V soutěži národů skončila reprezentace ČR na krásném třetím místě a to již třetím rokem po sobě. V nedělním finále Češi brali 7 medailí. Španělé 10,  Japonci 3 a Němci s Poláky po jedné. Snad je to dostatečným  potvrzením  správné výchovy trialové mládeže. Těší  nás a motivuje, že se i nadále můžeme  podílet na tomto krásném sportu.

Václav Pečínka

 

Related Posts

Facebook