Ohlédnutí za trialovou sezónou 2020

Dá se říci, že téměř úplnou domácí trialovou sezónou, protože z naplánovaných 15ti závodů jich proběhlo pouze devět. Lépe se dařilo federaci BIU, ta uspořádala pět z  šesti závodů, ale federace UCI musela zrušit pět závodů z devíti. Ale ten nejdůležitější, Mistrovství ČR v Českých Budějovicích proběhnul v pořádku, i když v posledním možném termínu.

Ovšem na mezinárodním poli se rušilo ve velkém, s čestnou výjimkou závodu C1 ve slovenském Popradu se neuskutečnil jediný podnik kde by mohla světová špička změřit síly.

A jak  tedy šel sportovní život v AMK Hamry? Po jarním povolení sportovních aktivit jsme od května obnovili společné tréninky a s výjimkou prázdnin jsme dvakrát týdně trénovali. A to se nezměnilo až do současnosti, venkovní areál nám to umožňuje. A teď v zimě se v hale podle rozpisu vystřídají rodinné tandemy táty trenéra  a jeho jezdce. Atmosféra společně prožitého času, zábavy a sportování však chybí. Není se co divit, že v našem klubu vytrvali jen největší sportovní nadšenci.

Všem jezdcům patří poděkování: Matyáš Musial, Honza Kusý, Šimon Ambrož, Váša Pečínka, Bety Pečínková, Petr Mokrý a Lukáš Musial odvedli v této podivné době pro trial všechno co bylo  v jejich silách a za to jim patří velký dík. Stejně tak jako všem kteří je podporují.

A co si přát do roku 2021? Zejména zdraví, možnost studovat, sportovat a potkávat se s kamarády. Doufáme, že se rok 2021 vrátí k normálu a to nejen ve sportovním životě.

V. P.

Related Posts

Facebook