Trialový začátek sezony 2020

Trialový začátek sezony se všem jezdcům AMK Hamry vydařil. Po vynucené pauze, kdy  trénovat chodili jen nejzapálenější jezdci, jsme v květnu obnovili společné pondělní a čtvteční vedené tréningy. A doufali že situace dovolí upořádání alespoň části naplánovaných závodů.

Ta chvíle nastala 20. června, kdy se jako vůbec první závod roku v Českých Budějovicích jelo MČR a Pohár ČR federace BIU. V silném dešti nás přijeli reprezentovat čtyři jezdci a po tak dlouhé pauze se jim nevedlo špatně. V kategorii nejmladších jezdců si výborně vedl začínající osmiletý Matyáš Musial, kdy ve velké kunkurenci dvaceti tří jezdců skončil na krásném osmém místě. Po loňském rozkoukávání se letos závodí s velikou chutí a je nadějí našeho klubu. Zato jeho táta, Lukáš Musial šanci rozkoukat se nedostal, a je obdivuhodné s jakým odhodláním a chutí závod absolvoval, i když je většina překážek zatím nad jeho síly. V kategorii Hobby zelená skončil také osmý, a nevadí že s plným počtem trestných bodů. Václav Pečínka bral v kategorii U14, tj. do čtrnácti let nepopulární čtvrté místo a jeho sestra Alžběta i přes zdravotní potíže nejvyšší Hobby kategorii vyhrála.

Pokračování a zatím poslední závod upořádal klub ze středočeské Sklenky. Čtvrtého července se zde jel závod seriálu Youth Games a Český pohár dospělých federace UCI. Pro změnu nádherné počasí přivítalo pět jezdců AMK Hamry.  Matyáš Musial si v promese polepšil na čtvrté místo, táta Lukáš se nenechal odradit a mezi hobby jezdci bral  místo páté. Řady hamerských jezdců doplnil Šimon Ambrož, ten se ve stejné kategorii jako Lukáš podíval na bednu, skončil třetí. Václavovi bude asi letos medailové umístění těsně unikat, opět dojel na bramborové pozici. Bety pobrala první body do seriálu, když kategorii žen vyhrála a i oba rozhodčí z našeho klubu odjížděli domů spokojení.

I když je spousta závodů a akcí do konce roku zrušená a nebo jejich uspřádání nejisté, využijeme každé možnosti se potkat s přáteli a poměřit síly. A samozřejmě Vás budeme rádi informovat.

V. P.

Related Posts

Facebook