ÚSPĚCHY HAMERSKÝCH JEZDCŮ NA SVĚTOVÉ ÚROVNI

Hamerští jezdci, kterých se týkají reprezentační starty na závodech obou federací trialu, neměli  čas na prázdninový oddych. Všechny důležité podniky se odehrávají právě v tomto období a tak byli všichni v plném nasazení.

POSTUPY DO SEMIFINÁLE A FINÁLE NA SVĚTOVÝCH PODNICÍCH UCI

Světové podniky se rozběhly Mistrovstvím Evropy UCI ve francouzkém Le Puy en Velay a naše barvy hájili tři jezdci: Mája Křivová, Martin Štěpánek a Vojta Křiva. Skvěle si vedla Maruška, která obsadila krásné 4. místo a dokazuje, že patří do užší evropské a světové špičky. Vojta se v elitní kategorii umístil na solidním 17. místě, ale smolné závody si tentokrát vybral Martin. V juniorech ho stíhala jedna pohroma za druhou a tak konečné 16. místo nepovažuje za dobré.
Hned následující víkend se stejná sestava hameráků vydala do rakouského Vocklabrucku na další závod Světového poháru UCI. Je nutno zdůraznit, že Mája jezdí ve výborné formě a  její postup do finále a následné umístění na 5. místě to potvrzují. Také Vojtův postup do semifinále je krásný výkon – 24. pozice je velmi solidním umístěním. Tentokrát se ani Martin neztratil a spravil si chuť po nepovedené Francii a tak 38. místo bylo dobrým startem do dalších klání. K těmto třem borcům se přidala i Bety Pečínková, aby poměřila síly v přidruženém otevřeném mistrovství Rakouska a naladila se do závodnické formy na nadcházející Světové hry mládeže.

MISTRYNĚ SVĚTA ZE SVĚTOVÝCH HER MLÁDEŽE

Na Světové hry mládeže konané 5. a 6. srpna v německém Freiamtu odjelo z Čech celkem 14 jezdců. Z Hamrů Petr Mokrý a Bety Pečínková. Česká výprava byla úspěšná, v konkurenci závodníků ze 17. zemí Češi skončili celkově na 3. místě v soutěži národů a domů přivezli kompletní sadu medailí.  Zlatou vybojovala v kategorii Girls, děvčat do 15 let – Bety Pečínková a stala se tak pro letošek mistryní světa. Petr Mokrý ve velmi těžké kategorii Minime skončil na 29. místě ze 40 jezdců.

DRUHÝ TITUL MISTRYNĚ SVĚTA BĚTKY PEČÍNKOVÉ A TITUL VICEMISTRA SVĚTA PRO MARTINA ŠTĚPÁNKA!

Hned po rychlém přesunu domů se v úterý 8. srpna k těmto dvěma jezdcům přidal Martin Štěpánek a Vašík Pečínka a společně se zúčastnili Mistrovství světa konkurenční federace BIU v Blansku. Mistrovství se jelo na dva závody a po sečtení bodů vzešel mistr světa. Váša Pečínka v kategorii Poussin obsadil konečné 13. místo, Peťa Mokrý v Minimech 19. místo, Martin Štěpánek si v Juniorech vyjel krásnou stříbrnou medaili a velkou radost nám ziskem zlaté medaile v kategorii Femine udělala Bety Pečínková.

Zisk double a všech medailí i umístění je krásná vizitka práce klubu AMK Hamry!

Related Posts

Facebook