Talent Vysočiny 2016

Ocenění Talent Vysočiny 2016 si ve Žďáře převzalo 13 nadaných žáků. Dvě ceny patří žákům druhé základní školy.

Ocenění „Talent Vysočiny“ je určeno žákům a studentům z celého Kraje Vysočina. Nominace a případné udělení ocenění Talent Vysočiny není jen ohodnocením nadání a talentu, ale také píle, pracovitosti, cílevědomosti a snahy žáků a studentů dosáhnout úspěchu v určitém oboru. Podnět k podání návrhu na ocenění dotyčného může dát kterýkoli obyvatel Kraje Vysočina, např. vyučující, trenér, ředitel školy, žák či student, nebo rodiče.
Slavnostní vyhlášení talentů včetně Ceny hejtmana Kraje Vysočina 2016 se už po jednadvacáté uskutečnilo v úterý 28. června 2016 večer v Domě kultury ve Žďáře nad Sázavou. Odborná komise letos nominovala na cenu Talent Vysočiny 95 žáků a studentů v pěti oborech. Z nominovaných žáků bylo odbornými komisemi vybráno maximálně deset žáků na finálový večer a z nich byl vybrán jeden v každé kategorii, který získal ocenění Talent Vysočiny.
„Jsem rád, že z naší školy byli vybráni tři žáci, Alžběta Pečínková v oblasti sportovní, Jan Černý a Jindřich Dítě v oblasti technické. Ve své oblasti získali ocenění Talent Vysočiny Alžběta Pečínková a Jindřich Dítě. Z pěti možných ocenění získala naše škola dvě ze všech škol Kraje Vysočina. Je to velký úspěch a i výborná reprezentace Žďáru nad Sázavou,
sdělil ředitel Základní školy Komenského 2 Miroslav Kadlec. Vítězové v daném oboru a kategorii získali nejen ocenění Talent Vysočiny, ale také stipendium – tisíc nebo dva tisíce korun po dobu deseti měsíců. Navíc žáci ocenění Cenou hejtmana Kraje Vysočina si za zcela výjimečné výsledky rozdělí jednorázově 25 tisíc korun.
Pořadatelem akce bylo pod patronací Kraje Vysočina Active – středisko volného času ve Žďáře nad Sázavou. Slavnostní večer ozvláštnil kulturní program, ve kterém vystoupili ocenění žáci a studenti. Cenu hejtmana Kraje Vysočina obdržela Petra Tomiczová ze žďárského Biskupského gymnázia. Cenu Talent Vysočina 2016 v přírodovědném oboru dále získala i studentka žďárského státního gymnázia Kateřina Fialová. Všem talentům gratulujeme!

(red)

Staženo z http://www.zdarns.cz/media/files/zdarsky-zpravodaj/2016-07.pdf
(red)

Related Posts

Facebook