Světový pohár UCI ve Val di Sole: Ten pohár bych chtěla!

Prázdniny sice jsou oddychovým časem pro jezdce AMK Hamry, ovšem s výjimkou reprezentantů.  Pro ně se kolotoč tréninků a závodů nezastavil, ba naopak. V prázdninovém čase se odehrávají důležitá  mezinárodní  klání. Jedním z nich byl také Světový pohár UCI v italském Val di Sole, druhý ze tří závodů tohoto seriálu. Za AMK startovali Petr Mokrý a Bety Pečínková, momentálně nejstarší a nejzkušenější jezdci našeho klubu.

Již v minulém příspěvku  jsme vás informovali o průběhu Světového poháru ze Salzburgu. Závod na této úrovni  je už opravdu velmi těžký boj.  Petr Mokrý se s širokou konkurencí statečně pere. Někteří borci (a není jich zrovna málo) svojí  jízdou a technikou popírají fyzikální zákony a tak se najednou realita, stát těmto šampionům tváří v tvář, stala opravdu těžkým soustem. Prosadit se v této společnosti  je úkol opravdu nelehký.  Psychika  hraje na závodech takovéto úrovně obrovskou roli  a nutno podotknout, že s touto komoditou jsme v hamerském trilparku zatím moc nepracovali. Alespoň víme na co je třeba se soustředit, kromě techniky.

Dalším naším želízkem byla Bety Pečínková, která se prozatím se světovými šampionkami srovnává velmi dobře. Po loňském vstupu mezi  Elite Woman, kdy se pokaždé zařadila do finálové šestky, se zdá, že v tomto trendu pokračuje i letos. Po nepopulárním bramborovém místě v Salzburgu tentokrát dokázala vybojovat třetí, bronzovou pozici. Moc gratulujeme! Na podiu se sešla s dlouholetou jedničkou ženského trialu, Ninou Reichenbach z Německa (a tím se také dostáváme k onomu poháru z nadpisu).

V roce 2014 jsme  jako naprostí  nováčci přijeli na Světové hry mládeže, do polského Zawiercie. Bety tam tenkrát asi poprvé zakusila, jak důležitý může být jeden jediný ušetřený bod, který jí  stál obrovské úsilí. Tehdy ji tento jeden bod posunul na šesté místo..a protože se vyhlašovalo prvních šest jezdců v kategorii, stála tenkrát  poprvé na podiu právě vedle skvělé Niny Reichenbach, která mládežnickou kategorii  jela naposledy a odnášela si pohár„ který bych taky chtěla“….po pěti letech se to ve Val di Sole povedlo. Bety stála zase vedle Niny a dalších es světového ženského trialu. Držíme palce a doufáme, že chuť vyhrávat Bety nepřejde.

Další program v AMK se po prázdninách vrací k normálu.  Dvakrát týdně tréningy a téměř každou sobotu závody. Tentokrát má federace BIU našlapané září –  Blansko, Kyjov a České Budějovice- hostí mistrovství ČR.  V  říjnu je pro změnu Mistrovství Evropy a Světový pohár UCI v italském Toskánsku.  MS UCI bude opět v Číně. Tedy dost práce a zábavy pro všechny,  kteří mají rádi trial.

Václav Pečínka

Related Posts

Facebook