Polovina trialové sezóny 2019

Sezóna v AMK Hamry nad Sázavou propukla v plné síle.  I když je počasí ještě poněkud chladné až nevlídné, soutěže mají v kalendáři svoje pevné místo. A tak jsme již otevřeli sezónu trialu ve federaci BIU závodem v Brně a klání pod patronací Českého svazu cyklistiky (federace UCI), proběhly dokonce už tři.

Zahájili jsme posledním dubnovým víkendem  27. 4. ve Veselí nad Moravou.

Hned další víkend  4.- 5. 5. jsme pokračovali v Brně  (BIU + UCI).  Zatím poslední závod, také dvojdenní, jsme odjeli v Olomouci   11.-12. 5. Všichni kluboví jezdci se s chutí pustili do měření sil s ostatními závodníky, ať už jako seznámení se s trialem, anebo na kvalifikační úrovni. Všechny jarní závody jsou totiž počítány jako kvalifikace na nominaci reprezentace ČR a tak je o co bojovat. Naděje našich nejstarších jezdců jsou velké, oprávněné a jejich snaha je na tratích vidět.

V této souvislosti bychom rádi zmínili dvoudenní Mistrovství ČR v Olomouci, kde proběhl asi doposud nejlepší letošní závod. Nejen díky precizní organizaci samotného závodu (je uspořádán uprostřed města), ale i účastí zahraničních jezdců. Jedná se o podnik zapsaný do světového kalendáře jako mezinárodní soutěž C1. Zejména v nejprestižnější kategorii Elite se tak sešli špičkoví závodníci ze šesti zemí Evropy.  Nás může těšit, že jedním z nich byl i náš Petr Mokrý.  Pěkného úspěchu dosáhla i Alžběta Pečínková, která sobotním  vítězstvím v kategorii Elite woman  brala letošní první body do světového žebříčku  a v nedělním závodě MČR obhájila titul mistryně ČR.

Další závody nás čekají hned 18. a 19.5. v rakouském Retzu.

Doufejme, že bude přát počasí a do přípravy na závody a následný kemp v Hamrech konané 13. 7. se budeme moci trochu vyletnit.

Václav Pečínka, foto z http://youthgames.cz

Related Posts

Facebook