Zhodnocení trialové sezóny

Hamerská trialová odbornost měla v roce 2018 9 jezdců. Začátečníky, co se s tímto sportem teprve seznamují, hobby jezdce, kteří chodí na tréninky a věnují se trialu jako koníčku bez absolvování závodů, i reprezentační jezdce absolvující dle možností všechny závody, pořádané federací UCI i BIU. Ti se zúčastnili Mistrovství a Přeboru České republiky a Mistrovství Evropy (Březová u Sokolova) v biketrialu BIU, seriálu Český pohár mládeže v cyklotrialu a Český pohár v cyklotrialu (dospělí), Světových her mládeže Youth Games, Světových pohárů (Vocklabruck (A), Val di Sole (IT), Antverpy (B) a Berlín (D) a Mistrovství Evropy (švýcarský Moudon) a světa (Čína) federace UCI.

Výsledky

Alžběta PEČÍNKOVÁ
Bětka v letošní sezóně poprvé reprezentovala klub na světových podnicích UCI v dospělé kategorii. Přestože však byla nováčkem, její výsledky byly výborné. Ve většině závodů se probojovávala až do finále, což je při závodech této úrovně obrovským úspěchem. Byla členem reprezentační skupiny ČR na ME (6. místo) i MS (7. místo), odjela většinu závodů Světových pohárů. Stala se mistryní ČR UCI v kategorii women. Pod federací BIU je mistryní Evropy v kategorii femine. Díky těmto úspěchům byla koncem roku vyhlášena Královnou cyklistiky v kategorii trial.

Martin ŠTĚPÁNEK
Martin patří ke zkušeným jezdcům a na stupíncích vítězů se umisťuje pravidelně. Klub reprezentoval v závodech obou federací. V seriálu Český pohár v cyklotrialu UCI si vyjel celkové 2. místo v kategorii elite 20”, ve stejné kategorii ale v seriálu BIU pak 3. místo MČR.

Petr MOKRÝ
Petr je dalším jezdcem, který letos absolvoval téměř celé seriály závodů BIU i UCI. Byl členem reprezentační výpravy na Světových hrách mládeže v Italském Lazzate (22. místo), závodil i na SP v Berlíně, v seriálu Český pohár mládeže v cyklotrialu získal celkové 4. místo, je vicemistrem kategorie cadet UCI, pod federací BIU má bronz z ME a 4. místo v kategorii junior.

Václav PEČÍNKA
Ani Václav nechyběl na závodech BIU i UCI. Celkově si vyjel 3. místo v Českém poháru mládeže v cyklotrialu v kategorii poussin pod UCI a 9. místo PČR v kategorii benjamin pod BIU.

Šimon AMBROŽ
Šimon si za své výkony v Českém poháru mládeže v cyklotrialu pod UCI vyjel v kategorii poussin celkové 5. místo.

Další jezdci: Marek  ŠILLER, Štěpán ŠILLEROndřej VYTLAČIL a Jaroslav LEKSA jezdí trial pouze v rámci tréninků.

 

POŘADATELSKÁ ČINNOST

Během roku proběhlo několik náborových akcí a exhibic. Byli jsme spolupořadateli MČR v cyklotrialu a závodu C1 pod UCI v Praze, tři členové absolvovali celý seriál Český pohár v cyklotrialu jako rozhodčí. Největší pořádanou akcí byl 11. ročník TrialCampu. Na závěr roku proběhlo tradiční Zakončení sezóny.

Related Posts

Facebook