MS v cyklotrialu pod UCI nově: UCI Urban Cycling World Championships

Mistrovství světa jak jej známe končí

1.12.2016

UCI na základě dohody s Čínskou cyklistickou organizací WANDA, na jejímž základě Činané investují – no řekněme velkou částku – do propagace cyklistiky a organizování eventů.

Kromě jiného se Čína ujme prvních třech mistrovství (2017, 2018, 2019), která se budou nově jmenovat UCI Urban Cycling World Championships a uskuteční se koncem Října. Nejde však jen o Trialovou disciplínu, ale i o MTB Cross-Country Eliminator a BMX Freestyle – park.

Bohužel není zatím znám konkrétní koncept event ani nová pravidla, nebo snad kvalifikační kritéria. Nezbývá než si počkat. Na internetu zatím padají spekulace jezdců, zda je to krok správným směrem, či nikoliv.

Originál článku: http://www.uci.ch/pressreleases/the-uci-and-wanda-sports-sign-partnership-transform-cycling-china/

Staženo z cyklotrial.cz


UCI mistrovství světa bude v Číně

Kolem místa konání UCI Trials světového šampionátu byly stále otazníky. Na jedné straně byl trial uveden ve společném kalendáři 2017 spolu s MS MTB, které se bude konat v Austrálii, na straně druhé se UCI již dva roky snaží dosavadní MS nahradit novým konceptem World Urban Games (WUG), kde by měl trial své místo po boku freestyle BMX a cross-country eliminatoru. Zatím ale Urban Games zůstávaly stále jen na papíře. Nyní se zdá být rozhodnuto: UCI oznámila podpis „přelomové“ dohody s čínskou společností Wanda Sports, která zahrnuje kromě jiného právě i pořádání WUG. První tři ročníky (2017, 2018, 2019) se budou konat v provicii Guangxi v jihozápadní Číně. Celý příspěvek na biketrial-olomouc.cz→

Related Posts

Facebook